Saariston Savotan toimintaa syksyllä 2020

Saariston Savotan toiminta on kaikille avointa. Tervetuloa mukaan! Lisätiedot kaikista toiminnoista sähköpostilla: saaristonsavotta@gmail.com.

Maksa jäsenmaksusi 2020! Jäsenmaksu on 15 euroa/vuosi, se maksetaan Saariston Savotan tilille: FI09 5265 0420 0250 16. Käytä viitenumeroa 1012.

Työkokeiluun? Työtön, oletko vailla työkokeilupaikkaa?
Yhdistykseen voi tulla työkokeiluun. Työtehtävät ovat monipuolisia, ja niihin on mahdollisuus vaikuttaa.

Nuorisoillat: Nuorisoiltoihin ovat tervetulleita nuoret 5-luokkalaisista 19-vuotiaisiin asti. Ne järjestetään pääsääntöisesti Livonsaaren Seurantalon Nuokkari-tilassa. Valvojia on useita vuorottelemassa nuorisoiltojen pitoa; he suunnittelevat toimintaa yhdessä osallistujien kanssa. Nuorisoilloilla on oma WhatsApp- ryhmä, jossa mm. tiedotetaan erikoistapahtumista. Iltoihin voi saapua oman aikataulun mukaan, valvojan ollessa paikalla. Nuokkari on auki perjantaisin ja lauantaisin klo 16:00-20:00.

Kahvit: Saariston Savotan järjestämät kahvittelut siirtyvät Livonsaaren Osuuskaupalta Livonsaaren Seurantalolle, jossa etäisyyden pitämineen muihin on helpompaa. 70+ vuotiaiden kahvit keskiviikkoisin klo 12:00-13:30. Tervetuloa kahville Livonsaaren Seurantalolle! Kahvit ja purtavat tarjoaa Saariston Savotta ry yhteistyössä Livonsaaren Osuuskaupan kanssa.

Pyöräpaja: Saariston Savotan tee-se-itse-pyöräpaja on käynnistänyt toimintaansa kuluneen kesän aikana Livonsaaren Osuuskaupan varastorakennuksessa. Aukioloaika on ollut touko-syyskuussa sunnuntaisin klo 12-18, tällöin saatavilla on ollut perustyökaluja, pieni määrä purkupyöriä varaosiksi, apua ja neuvontaa korjaushommiin, kavereita ja (ulko)tilaa yhdessä tekemiseen. Kyseessä ei siis ole korjauspalvelu, vaan yhteisöllinen yhdessä tekemisen tila. Paikassa ei ole sähköä eikä lämmitystä, joten paja jää talvikaudeksi tauolle. Työkalut ja korjausapu ovat kuitenkin saatavilla toisaalla tarpeen mukaan -yksittäisiä pajapäiviäkin lämpimässä, valaistussa sisätilassa pyritään järjestämään. Kyselyt talviajan toiminnasta sähköpostitse.

Livonsaaren oma muovin ja kartongin keräyspiste: Kimppakeräykseen voi osallistua täyttämällä liittymiskaavakkeen ja maksamalla 14 euron vuosimaksun Livonsaaren Osuuskaupalla. Livonsaaren asukasmäärä ei ole riittävä maksuttoman keräyspisteen saamiseksi saarelle, joten keräyksen on järjestänyt Saariston Savotta ry ja siihen liittyneet taloudet maksavat jätteistään pienen vuosimaksun. Keräämme puhdasta pakkausmuovia ja pakkauskartonkia! Jotta keräyspiste pysyy siistinä, pyydetään ettei astioita täytetä sen jälkeen kun kannet eivät mene kiinni.

Kimppa-auto: Onko sinulla tarvetta yhteiskäyttöautolle kelpo hintaan? Saariston Savotta ryhtyy tarjoamaan kimppaautoaan kaikille tarvitseville.
Lisätietoja:
– liittymismaksu 50€ (kertaluonteinen)
– 0,25€/km, sisältäen dieselit (hinta voi muuttua, kun saamme tarkemmat tiedot auton kuluista)
– maksimissaan 900€ korvaus auto
n vahingoittamisesta esimerkiksi kolaroimalla
– varauskalenteria ylläpidetään internetissä

Lisätietoja ja liittymisohjeet sähköpostitse.

Pyykkitupa: Yhteiskäyttöinen pyykkitupa aloittaa toimintansa Livonsaarella 1.11.2020.

Kyläkurssimestassa tapahtuu:

Pesäpönttöjä petolinnuille -työpaja 17.10. klo 12:00-16:30

Tutustumme petolintujen elintapoihin, kierrämme maastossa suunnitellen pesäpöntöille sopivat sijainnit, rakennamme pönttöjä. Työpaja toteutetaan Livonsaaren yhteisökylän alueella, joka on hyvää maastoa ainakin lehtopöllöille ja tuulihaukoille. Viihtyessään alueella petolinnut verottavat paikallisia jyrsijäkantoja, joten esimerkiksi kateviljelyn lisäämien myyräpopulaatioiden toivotaan pienentyvän. Työpajan tulee ohjaamaan Tomi Haapala. Pesäpöntöt tehdään Juha Laaksosen kirjan ”Pihan linnut ja pöntöt” perusteella, kirjaan voi tutustua omatoimisesti jo etukäteen. Työpaja järjestetään kokonaisuudessaan ulkotiloissa. Hinta 15€ (sisältää kasvislounaan ja kahvit) +mahdollinen materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan. Aloitamme Kyläkurssimestassa, osoite: Pohjanpääntie 67, 21180 Livonsaari. Ilmoittautuminen ja lisätiedot sähköpostilla tai 040 840 9658 (Heidi).

Tutustumispäivä Kyläkurssimestaan ja Livonsaaren Yhteisökylään sunnuntaina 18.10.2020 klo 12:00-16:00. Ilmoittautumiset: saaristonsavotta@gmail.com.

Ikkunoiden kunnostustyöpajoja lokakuulta joulukuulle 2020. Kiinnostaako? Ota yhteyttä!

Lasten hitsaustyöpaja Kyläkurssimestassa kesällä 2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.